Beschrijving

Aan de landelijke noordrand van Nistelrode, in het fraaie, uitgestrekte buurtschap “Donzel” bevindt zich op een prachtige locatie de Vinkenstraat 22, een karakteristieke 2/1-kapwoning met meerdere bijgebouwen, maar liefst ruim 8.500m² eigen grond (!) en een werkelijk fantastisch achterland. De woning is in 1965 ontstaan door de verbouwing van de voormalige stallen van de destijds vrijstaande boerderij (gebouwd in 1954/1955). De woning is onder andere ingericht met een knusse woonkamer, een tuingerichte leefkeuken, een praktische bijkeuken, vier (slaap)kamers, een compacte badkamer/doucheruimte, twee toiletruimten en een ruime bergzolder. De woonoppervlakte bedraagt circa 113m², exclusief de bergzolder.
De Vinkenstraat 22 ligt dan wel in het fraaie buitengebied, het dorpscentrum van Nistelrode met haar winkels, supermarkt, restaurants en zorgfaciliteiten bevindt zich op slechts enkele minuten rij- en fietsafstand, evenals bijvoorbeeld scholen, sportfaciliteiten, het openbaar vervoer en het fraaie natuur- en wandelgebied De Maashorst. Ook de ontsluiting richting snelwegen A50 en A59 is gewoonweg prima.

Indeling

De woning wordt aan de voorzijde betreden via de hal, waar zich ook de meterkast, de trapopgang, trapkast en loopdeur naar de keuken bevinden. De hal is afgewerkt met een nette tegelvloer, stucwerk/granol wanden en plafondpanelen. De op de tuinzijde gerichte leefkeuken heeft een oppervlakte van circa 11m² en is ingericht met een keurig keukenblok inclusief diverse kast-/laderuimte en keukenapparatuur zoals een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. De keuken is afgewerkt met dezelfde keurige tegelvloer, betegelde wanden en lichte plafondpanelen. Vanuit de keuken zijn zowel de woonkamer als de praktische bijkeuken bereikbaar. Ook is er toegang tot een kelderkast. De knusse woonkamer (ca. 24m²) is afgewerkt met een laminaatplankenvloer, granol wanden en panelenplafond en beschikt over een handige vaste (berg)kast. Twee grote raampartijen zorgen er voor prettige natuurlijke daglichttoetreding. De bijkeuken/achterom is ook afgewerkt met dezelfde nette tegelvloer, betegelde/gespackte wanden en een schroten plafond en biedt toegang tot de toiletruimte, een vaste kast en de achterdeur en zowel de cv-combiketel als het witgoed staan er opgesteld.

Eerste verdieping

Op de 1e verdieping treffen we naast de overloop drie slaapkamers, een werk-/bergkamer (met toegang tot de toiletruimte) en de badkamer/doucheruimte aan. De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 12,5m², 12m² en 10m², zijn allen voorzien van vaste kasten en zijn afgewerkt met een tapijtvloer, granol wanden en panelen-/schroten-plafonds. De compacte badkamer/doucheruimte is gedateerd doch keurig onderhouden en ingericht met een inloopdouche en vaste wastafel.

Tweede verdieping

Vanaf de overloop van de 1e verdieping is middels een vlizotrap de ruime (berg)zolder bereikbaar.

Tuin

In de voor- en zij-tuin bevinden zich enkele (zeer) eenvoudige schuren en een eenvoudige garage met aangebouwde bergingen. Achter de woning treffen we de keurig ingerichte en afgewerkte achtertuin aan (inclusief een tuinberging met aangebouwde overkapping), welke naadloos overgaat in circa 8.000m² eigen grond, welke weer deel uitmaakt van het prachtige achterland. Een ideale plek voor het houden van bijvoorbeeld paarden en/of kleinvee.

Bijzonderheden

De Vinkenstraat 22 betreft een keurige, doch tevens gedateerde woning welke gemoderniseerd zal moeten worden. Dit biedt een koper echter de kans om de woning helemaal eigen te maken!
De oppervlakte van de zolder van het woonhuis bedraagt zo’n 40m², waarvan ongeveer 20m² boven de 1,5m¹-lijn.
De schuren en bergingen hebben een gezamenlijke oppervlakte van zo’n 140m², terwijl de garage en tuinberging een oppervlakte hebben van ca. 28m² en 6m². De overkapping beslaat zo’n 10m².
De woning beschikt over een definitief energielabel C.
De toerit vanaf de straatzijde is middels een recht van overpad keurig en duidelijk vastgelegd.

Kenmerken