Beschrijving

Aan het begin van de jonge wijk De Hoef-2 ligt het fraai vormgegeven appartementengebouw “De Hooge Vorssel”. Zij vormt de glooiende entree van een groenrijke, ruim opgezette woonwijk en is vernoemd naar de uitloper van het fantastische natuur- en wandelgebied De Maashorst, waar het tegenaan schurkt. Het appartementengebouw is in 2006 gerealiseerd, bestaat uit maximaal vier woonlagen en herbergt 31 appartementen. De Biezenloop 127 ligt op de 1e verdieping en betreft een fijn driekamerappartement met een woonoppervlakte van 69m², een heerlijk balkon van 11 m², een eigen (fietsen)berging in de onderbouw (ca. 7m²) én een eigen parkeerplaats op het afsluitbare terrein van het complex. De dorpskern met haar vele winkels en gezellige eetgelegenheden bevindt zich op korte afstand, evenals bijvoorbeeld sportverenigingen, allerhande zorgfaciliteiten, scholen en het reeds genoemde natuur- en wandelgebied De Maashorst met o.a. het Bomenpark en de golfbaan. Het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand, de ontsluitingen richting snelwegen A59 en A50 zijn prima.

Indeling

Middels een statige trap bereikt men de centrale entree van het gebouw met bellentableau, brievenbussen, de trapopgang en liftinstallatie. Op de 1e verdieping komt men via een keurige galerij uit bij de voordeur van het appartement, welke de volgende indeling heeft; Entree/hal met videofooninstallatie, garderobe, meterkast en de toiletruimte (met staand toilet en fonteintje). Ruime hoofdslaapkamer (ca. 12,5m²). Tweede slaapkamer, welke evenals de hoofdslaapkamer gelegen is aan de voorzijde van het gebouw en eventueel ook perfect dienst zou kunnen doen als werkkamer. Geheel betegelde badkamer met ligbad, douchecabine en vaste wastafel met meubel. CV-ruimte met de nodige bergruimte en opstelplaats van het witgoed, de cv-combiketel (Intergas, 2007) en WTW-installatie. Heerlijk lichte woonkamer met aansluitend een open keuken welke is ingericht met een eenvoudig keukenblok inclusief kast- en laderuimte, een gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Aan de woonkamer/keuken grenst het zonnige balkon van ruim 11m².
Het appartement is grotendeels afgewerkt met laminaatvloeren, gespoten/behangen wanden en licht gespoten plafonds. De grote raampartijen zorgen in de slaapkamers, woonkamer en keuken voor veel prettige daglichttoetreding.

Balkon

Aan de woonkamer/keuken grenst het op het Westen gelegen balkon, welke een oppervlakte heeft van ruim 11m². Doordat er zich door de speelse gelaagdheid geen appartement boven de Biezenloop 127 bevindt, krijgt de zon er extra veel ruimte.

Bijzonderheden

Het appartement is volledig geïsoleerd (dak-, muur-, vloerisolatie) en voorzien van hardhouten buitenkozijnen en -ramen met HR++ isolatieglas. Daarmee beschikt het appartement dan ook over een definitief energielabel A.
Er is een gezonde en actieve VvE aanwezig, hetgeen het gebouw zichtbaar ten goede komt. De servicekosten bedragen € 88,20 per maand.
Ventilatie geschiedt zowel middels ventilatieroosters als een gebalanceerd ventilatiesysteem, waarbij de keuken, de toiletruimte, de badkamer en cv-ruimte mechanisch worden afgezogen. De luchttoevoer in de woning wordt geregeld door middel van inblaasventielen in het plafond.
De Hoef-2, grenzend aan agrarisch gebied en het bos, is een nieuwbouwwijk met een rustige, ruimtelijke uitstraling waar stijlvolle en aansprekende architectuur hand in hand gaan met het behoud van het bestaande landschap. Houtwallen, zandpaden, een natuurzone, speelgebieden voor de kinderen, duurzame bebouwing, langzaam verkeer en de fietsstraat vormen o.a. de elementen die zorgen voor een bijzondere woonwijk waar men op een prettige manier kan wonen.

Kenmerken